Ben jij al dementievriendelijk?

Dementievriendelijk

Wat doe jij als je iemand tegenkomt die verdwaalt lijkt te zijn? Spreek je hem of haar aan? Of loop je door omdat je niet zo goed weet wat je moet doen? De kans dat je ooit in zo’n situatie terechtkomt wordt steeds groter, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie.

Van alle mensen met dementie woont 70% thuis. Ze doen dagelijks hun boodschappen, regelen hun bankzaken, bezoeken het gemeentehuis of een restaurant. Om ervoor te zorgen dat deze mensen zo lang mogelijk kunnen blijven meedraaien in het dagelijks leven is er de campagne Samen Dementievriendelijk Overijssel.

Wat kun je doen als inwoner

Samen Dementievriendelijk heeft een online training ontwikkeld: ‘Goed omgaan met dementie’. Daarin leer je stapsgewijs dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Wat kun je doen als organisatie

Als organisatie doe je door medewerkers de online training aan te bieden. Samen Dementievriendelijk kan ook een intensievere training aanbieden op locatie. Een speciaal hiervoor opgeleide trainer biedt medewerkers dan een gerichte training met voorbeeldsituaties uit de dagelijkse praktijk van jullie organisatie.

Meer info: www.samendementievriendelijk.nl

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties