Bescherm je huis tegen brand en inbraak

Brandweer escaperoom

Brandweer met escaperoom en politie met mobiele media lab op Stoppelhaene

De rook verspreidt zich door de keuken… Terwijl je de vlammen probeert te doven, hoor je het schelle geluid van de rookmelder. Je wilt de deur openen, maar je kunt de ruimte pas verlaten als je de raadsels oplost en de codes kraakt. Je hebt maar 15 minuten om uit de escape room te ontsnappen. Ben jij op tijd?

De brandweer is op Stoppelhaene aanwezig met de escaperoom van de Veiligheidsregio IJsselland. Deelnemers bevinden zich in een woning en moeten vanwege een brand evacueren. Voordat zij de woning veilig kunnen verlaten, moeten de deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren en raadsels oplossen op het gebied van zelfredzaamheid en brandveiligheid.

Zo leer je op een leuke manier meer over je zelf kunt doen om je woonsituatie veiliger te maken. De escape room geeft ook aandacht aan de risico’s van cybercrime.

Wil je de escape room zelf ook proberen? Kom en test je ontsnappingsvaardigheden!

Behalve de brandweer is ook de politie aanwezig. Zij komt met het Mobiele Media Lab. Een vrachtwagen die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. De truck wordt bij Stoppelhaene ingezet om voorlichting te geven over Veilig Wonen. De gemeente en politie werken hierin nauw samen. Ook wil de politie graag van je weten hoe zij hun communicatie nog beter op jouw wensen kunnen afstemmen. Bij het invullen van een enquête over Veilig Wonen maak je kans op een leuke goodiebag!

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties