Bieb, bits en bots

Spelen en leren: digitale vaardigheden.

Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. En de Bibliotheek helpt daar graag bij.
Vanaf 5 september begint in de Bibliotheek in Raalte een wekelijkse serie: Bieb, bits en bots. Elke donderdagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur is er een superleuke en leerzame activiteit voor een wisselende doelgroep kinderen: 4–6, 7–9 of 10–14 jaar. Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden.

In de agenda op de website van de bieb vind je het programma voor de komende weken en er komen steeds nieuwe gave middagen bij. In de eerste sessie gaat de jongste groep aan de slag met gamen. Het schooljaar is weer begonnen, en veel kinderen leren letters herkennen en daarna lezen. We beginnen met een verhaal: Het Letterwinkeltje. Opa Brom verkoopt in zijn winkeltje allerlei soorten letters en legt geduldig aan zijn klanten uit hoe je woorden kunt maken. Natuurlijk gaan de kinderen dat zelf ontdekken, in letter- en taalspelletjes met computers, tablets en een speelbord.