Buren kom buiten je muren!

Homepage 3

22 september is het landelijke Burendag.

Een dag die in het teken staat van ontmoeting en verbinding op een leuke, gezellige en ongedwongen manier. Een mooie kans het nóg gezelliger te maken in jouw straat.

Op dit moment zijn er mensen in jouw buurt die zich vaak alleen voelen. Op dit moment wonen er mensen in jouw straat die nieuw zijn in Nederland en het fijn vinden in contact te komen met andere mensen. Mensen die niet zomaar bij je aanbellen, maar misschien wel heel graag contact krijgen met de buren in hun straat. Jij kunt ze een handje helpen: organiseer b.v. een straatfeest en geef je buren de kans om elkaar tijdens Burendag te ontmoeten!

Het Oranjefonds stelt elke Burendag geld beschikbaar voor dit soort initiatieven. Wij kunnen ondersteunend zijn bij het organiseren of helpen bij de subsidie aanvraag. Wil jij een rol spelen bij het verbinden van buren in je straat? Vind je het belangrijk iets goeds te doen voor elkaar? Lijkt het je leuk om mee te denken en/of te werken aan een onvergetelijke Burendag?

Wij, Vluchtelingenwerk Raalte en Wijz welzijn Raalte slaan de handen ineen om van Burendag een onvergetelijke dag te maken. Hopelijk samen met jou. Wil je meer weten of meedoen? Neem voor 30 juni contact met ons op via nbulthuis@vwon.nl

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties