Buurtcentrum DeBuut in de ban van de bij

Het voorjaar zit in de lucht, en dat betekent dat ook de bijen weer gaan vliegen. Voor mensen zijn bijen onmisbaar. Ze zorgen voor de bevruchting van onze gewassen en de planten in onze tuinen. Bij buurtcentrum DeBuut kunt u in de maand april van alles te weten komen over bijen.

Op drie dinsdagavonden wordt informatie gegeven, kunt u in gesprek en zelfs actief aan de slag.
De eerste avond is op 2 april, aanvang 19.30 uur. Imker Sigis Sparenberg neemt u mee in de wereld van de bijen. Een week later, op 9 april vanaf 19.30 uur, vertelt Jaap Tijs hoe je je eigen tuin bij-vriendelijk kunt maken. Zo helpen we met elkaar de bijenstand goed te houden.
Op dinsdagavond 16 april kunt u om 19.00 uur zelf met bijenproducten een handcrème of lippenbalsem maken.

Voor de eerste twee avonden is de toegang € 5,= per avond (incl. koffie/thee). De workshopavond kost € 8,=, inclusief materialen en koffie/thee. Als u zich in één keer opgeeft voor alle drie de avonden krijgt u wat korting, u betaalt dan € 17,=.

Opgeven kan tot ca. een week vooraf bij de gastvrouwen van DeBuut, via info@buurtcentrumdebuut.nl of tel. 088 - 6564 120. U vindt buurtcentrum DeBuut op Zwanenwoerd 1a (ingang Blekstraat). Kom ook naar de gezellige voorjaarsmarkt bij DeBuut, op zaterdag 20 april van 10.00 tot 15.00 uur!

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties