Centrum voor Jeugd en Gezin Raalte, vraagbaak voor iedereen

Rinke de Bruin CJG Raalte

Opvoeden en opgroeien gaat niet vanzelf. Alle ouders en jongeren kennen lastige situaties, die zij niet altijd zelf kunnen oplossen. Dan is het fijn om te weten dat het Centrum voor Jeugd en Gezin Raalte dichtbij is om alle vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid te beantwoorden. Onlangs is Rinke de Bruin, GZ psycholoog met de specialisatie kind en jeugd, het team komen versterken. “Graag bied ik kinderen hier de hulp die zij nodig hebben om verder te komen.”

Ouders en jongeren met vragen en/of problemen kunnen dus altijd contact opnemen via de centrale ingang van het CJG. Vervolgens wordt gekeken wie binnen het team de meest aangewezen persoon is om te helpen. “Zo bieden we een gezin altijd één regisseur, één vast contactpersoon die van alles op de hoogte is. Via onze korte lijnen, ook met huisartsen en praktijkondersteuners, kunnen altijd andere hulpverleners betrokken worden.”

Zorg dichtbij

Rinke is er voor kinderen en jongeren die opvallen in hun gedrag en (mogelijk) vastlopen. “Altijd vragen we hoe het thuis en op school gaat. Soms blijkt begeleiding in de opvoeding een oplossing voor het probleem, maar het kan ook zijn dat een kind therapie nodig heeft. Ik kijk dan heel gericht wat nodig is. Volstaat een kortdurende behandeling, dan pak ik het zelf op, zodat het desbetreffende gezin, zonder lange wachttijden, in de eigen gemeente geholpen is.”

Contact

Heb jij ook vragen? Het CJG Raalte is op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 0572 – 347470, mailen naar info@cjgraalte.nl kan natuurlijk altijd.

Bij u in de buurt

Mamacafé
13 september 2019

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen