CJG Raalte; vraagbaak voor ouders en professionals

CJG Marlon en Chantal

Heb je vragen over opvoeden of opgroeien? Dan kun je in Raalte terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook organiseert het CJG regelmatig workshops over opvoeden. Tijdens de workshops ontmoet je andere ouders, kun je ervaringen delen, maar ook gewoon antwoord krijgen op vragen die je hebt.

Deskundig advies

Bij het CJG werken deskundige mensen die je kunnen helpen bij lastige opgroei- of opvoedsituaties. Professionals met kennis van jeugdgezondheidszorg (GGD), maatschappelijk werk (De Kern), licht (verstandelijke) beperkingen (MEE), geestelijke gezondheidszorg en de consulenten jeugd van de gemeente werken nauw samen.

Vragen over opvoeden en opgroeien

Marlon en Chantal zijn twee van die professionals bij het CJG. Als je het CJG belt is de kans groot dat je een van hen aan de lijn krijgt. Chantal is afgestudeerd pedagoge, Marlon heeft een achtergrond op het gebied van Maatschappelijk werk. Chantal: ‘Als je bij ons een vraag stelt helpen we je snel verder. Dit kunnen allerlei vragen zijn, vandaag werden we bijvoorbeeld gebeld door een moeder die zich zorgen maakt omdat haar kind ineens nachtmerries heeft’.  Marlon vult aan: ‘Niet alleen ouders, maar ook scholen en huisartsen bellen ons voor een snel en deskundig advies.’

De medewerkers van het CJG bieden je altijd een luisterend oor en denken met je mee. Als je wilt, geven ze je praktische tips waar je zelf mee aan de slag kunt. Of ze zorgen dat je snel hulp krijgt van de juiste persoon of organisatie.

Contact met het CJG

Heb jij ook een vraag over opvoeden en opgroeien? Bel dan  het CJG op 0572 347470.
Ook is er de website www.cjgraalte.nl. Hier vind je een overzicht met de workshops en het antwoord op veel vragen.

Bij u in de buurt

Mamacafé
13 september 2019

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen