De Avondschool Raalte helpt mensen verder

Avondschool Nour en Muntaser web

Misschien ben je ze wel eens tegengekomen: Nour en Muntaser. Beiden lopen ze een taalstage bij het Hoftheater. Vandaag spreken we ze over de Avondschool. Als je jong bent, ga je naar school om te leren. Maar wat als je volwassen bent en hulp nodig hebt bij de Nederlandse taal, het leren van computervaardigheden of huiswerkbegeleiding? Dan is er de Avondschool Raalte.

Hoe werkt Nederland?

Nour en Muntaser zijn twee deelnemers van de Avondschool. Beiden wonen nu ruim een jaar in Raalte. Via hun contactpersoon bij vluchtelingenwerk kwamen ze bij de Avondschool terecht.
‘We leren er niet alleen de Nederlandse taal beter, maar ook hoe de Nederlandse maatschappij werkt en hoe mensen hier met elkaar omgaan’ vertelt Muntaser. ‘Bijvoorbeeld dat je in Nederland altijd eerst naar de huisarts gaat en dan pas naar de specialist in het ziekenhuis. Dat zijn hele praktische dingen waar je niet zo snel bij stil staat.’

Enthousiaste deelnemers

Het valt op hoe enthousiast de jongens zijn over de Avondschool.
Nour vertelt: ‘Het is echt heel gezellig, je praat met veel verschillende mensen. Soms gaan we op excursie,  bij bijvoorbeeld een bedrijf. Op dit moment volg ik via de Avondschool een cursus voor autotheorie.’

Voor wie is de Avondschool?

Naast anderstaligen, vluchtelingen, taalvragers van Taalpunt Raalte/Heino en inwoners van de gemeente Raalte met een taalvraag  begeleidt de Avondschool ook bijvoorbeeld  cliënten  van de Parabool met computervaardigheden.
Oud-leerlingen van Pro Carmel College Salland  komen naar de Avondschool voor begeleiding bij het huiswerk. De vrijwilligers van de  Avondschool staan elke dinsdagavond klaar om de deelnemers te begeleiden op allerlei gebied. Uitgangspunt is om mensen verder te helpen!

Meer weten over de Avondschool? Kijk eens op de Facebookpagina van de Avondschool.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelhulp