'De scootmobielpool: echt een uitkomst!'

Scootmobielclub

Wilt u af en toe op pad, maar bent u minder goed ter been? Het lenen van een scootmobiel is dan misschien een uitkomst. Bij de Scootmobielpool kunt u per dag of weekend een scootmobiel lenen. Mw. Schut leent al vanaf het eerste uur zo af en toe een scootmobiel. We vragen haar naar haar ervaring.

“De scootmobielpool is werkelijk een fantastisch idee! Ik vind het echt een verrijking. Vroeger had ik zelf een scootmobiel, maar deze ging de deur uit toen ik een elektrische rolstoel kreeg. De rolstoel gaat natuurlijk niet zo ver en niet zo snel, dus dat ik af en toe een scootmobiel kan lenen is echt een uitkomst.” 

Er op uit met mooi weer

De meeste scootmobielgebruikers gaan op pad bij mooi weer. Als je fietst, wordt je al snel warm door de inspanning van het fietsen. Bij een scootmobiel zit je stil en heb je het snel koud. Mevrouw Schut vertelt: “Met mijn eigen rolstoel kan ik naar het centrum van Heino, maar als ik iets verder weg wil leen ik een scootmobiel. Met een vriendin maak ik regelmatig mooie tochtjes door de omgeving. We gaan naar Wijhe, of we maken een ritje via Laag Zuthem naar den Alerdinck.”

Goede ervaringen

“Het reserveren van een scootmobiel is niet moeilijk. Een dag van te voren bel ik naar de receptie van het Wooldhuis. Als er een scootmobiel beschikbaar is zorgen zij dat deze voor mij klaar staat. Soms brengen ze de scootmobiel zelfs naar mijn appartementje” legt mw. Schut uit.

Scootmobielpool in Raalte en Heino

Niet alleen in Heino, maar ook in Raalte is er een scootmobielpool. Wilt u hier gebruik van maken? Het lenen van de scootmobiel is gratis en inwoners betalen ook geen eigen bijdrage zoals dat wel moet wanneer een scootmobiel  wordt verstrekt door de gemeente.

Wie in Raalte een scootmobiel wil lenen kan contact opnemen met de gastvrouw van het buurtcentrum op Swaenewoerd via 088-6564120.

De scootmobieluitleen in Heino is te  bereiken via de receptie van Het Wooldhuis via 0572 398 398

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelhulp