Duofiets voor Mariënheem

Duofiets Marienheem

Slecht ter been en niet meer zo stabiel en dan toch een stukje fietsen? In Mariënheem kunnen inwoners dit voorjaar, samen met een vrijwilliger of familielid op de duofiets.  Drie enthousiaste vrijwilligsters van de rolwandelclub in Mariënheem, hebben samen met Saskia Pijnappel van het kernteam In Mariënheem subsidie aangevraagd voor zo’n duofiets.  

Diny Schrijver van de rolwandelclub: “Tijdens het wandelen hoorden we dat er ook behoefte is om weer eens op de fiets te gaan. Lekker de natuur in of juist naar Raalte om een boodschap te doen, met de fiets kun je dat allemaal. Maar een veilige duofiets met trapondersteuning is een flinke uitgave. Dus hebben we samen met het kernteam gekeken naar de mogelijkheid om subsidie aan te vragen.

Financiering

Samen met Plaatselijk Belang Mariënheem hebben we bij de gemeente en provincie subsidie aangevraagd. Met onder meer sponsoring van Nijland uit Heeten en hopelijk een bijdrage van ‘Hart van Salland’ hebben we voldoende geld bij elkaar. De fiets is besteld en in het voorjaar kunnen de eerste fietsers op de trappers. We hebben ook al drie vrijwilligers voor de duofiets en een stalling voor de fiets geregeld.”

Meer informatie en reserveren

Zodra de duofiets geleverd is, kunnen inwoners de fiets reserveren. Daarover volgt meer informatie in de MIK en op www.kr8vanraalte.nl  Voor gebruik van de fiets betalen de inwoners een vergoeding van €5,-  per dagdeel.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties