Expositie Cees Braat

Expositie Cees Braat

Tot en met eind september 2019 hangen de werken van Cees Braat in Swaenewoerd. Een opmerkelijke expositie van een (nog) onbekende schilder. In zijn schilderijen verbeeldt hij treffend maritieme taferelen. Tijd om eens kennis te maken met deze schilder.

‘Eigenlijk schilder ik alles wat me interesseert, maar mijn interesse ligt vooral bij de scheepvaart’ vertelt dhr. Braat. Een grote liefde voor het water, boten en alles wat er mee te maken heeft inspireert hem dagelijks. Op de bovenverdieping in zijn woning is zijn atelier, waar hij zijn inspiratie omzet in schilderijen waarvan elk detail klopt.

De 85-jarige schilder vertelt vol trots en een vleugje weemoed over zijn boten – eerst een zeilboot, en later een eigenhandig gebouwde motorboot – en de tochten die hij samen met zijn vrouw maakte. Op dit moment werkt hij aan een schilderij van een viermaster. In de woning hangen nog een paar werken. Wat verder opvalt zijn lege haakjes. ‘Die schilderijen hangen allemaal in de expositie bij Swaenewoerd. Daar zijn ze nu voor iedereen te bewonderen.’

Praktische informatie

Expositie van de werken van dhr. Cees Braat
Te zien in Swaenewoerd, Zwanenwoerd 1 in Raalte
Tot eind september 2019.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelhulp