Hulp bij leren

Moeite met lezen of concentreren? Of vindt u het lastig om Nederlands te leren? Op verschillende plekken kunt u terecht voor hulp.

Avondschool

De Avondschool helpt mensen, jong en oud, die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het volgen van regulier onderwijs. Heeft u hulp nodig bij taal? Zoekt u een rustige studieplek? Of wilt u deel nemen aan een cursus? Dan kan de Avondschool helpen.

Hoe maak ik gebruik van de avondschool?

Voor informatie of het aanmelden bij de avondschool kunt u contact opnemen met Anita Meliesie, Telefoon: 06-54657367 of mail naar h.meliesie@gmail.com.

Studiekring 50plus

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die regelmatig bij elkaar komt om actuele onderwerpen te bespreken en zich verdiept in interessante thema’s.

Het gaat om leren, ideeën uitwisselen en mensen ontmoeten. Bovendien: deelnemen aan een studiekring houdt de hersenen fit!

Hoe kan ik meedoen met de studiekringen50plus?

Kijk op de website van de bibliotheek: https://www.bibliotheeksalland.nl/, of neem contact op via info@bibliotheeksalland.nl of (0572) 36 36 37.

StudyShare voor scholieren

Tijdens de examenperiode is er StudyShare. StudyShare is een supersimpele, maar krachtige manier om je hoofd bij het leren te houden. Je studeert samen met anderen in een vast ritme in een afgesloten ruimte in de Bibliotheek. Je wordt minimaal afgeleid en er zit een Studybob die streng toezicht houdt. Je mobiele telefoon kun je in bewaring geven en er zijn duidelijke regels.

Hoe kan ik deelnemen aan de StudyShare?

Raadpleeg de website van de Bibliotheek (www.bibliotheeksalland.nl) voor alle data en aanmelden.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelhulp