Kidsbeweegroute

Een route voor en door kinderen met prikkelende beweegopdrachten....

Kinderen die met vriendjes als vogels door het groen in hun stad fladderen. Of broertjes die met hun kersverse vakantiemaatjes als kikkers van de ene plek naar de andere plek springen? Mist u deze levendigheid nog een beetje in uw stads- of bungalowpark, op uw camping, in uw bos of op uw landgoed? De Kidsbeweegroute voor kinderen van 0-10 jaar brengt hierin verandering en zet kinderen in beweging. 

Wat is een Kidsbeweegroute?        

De Kidsbeweegroute is een zelfstandige wandelroute voor en door kinderen waarbij educatie, lekker bewegen en plezier centraal staan.  De route bestaat uit een parcours (1 tot 2 km) van robuuste palen met leuke borden.  Op de borden staan tekeningen (gemaakt door kinderen), een educatief  weetje met een beweegopdracht en als extra spelelement is een dobbelsteen toegevoegd. Dit concept is uniek en vastgelegd bij het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom.  Door een dobbelsteen mee te nemen is de route altijd anders!  Kinderen worden zo op  speelse wijze geprikkeld om lekker te bewegen. Klik hier om naar de website te gaan en lees meer informatie.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelhulp