Krachtige initiatieven in Heeten

Heeten Dorpslunch

Elke kern in de gemeente Raalte heeft een kernteam. Het kernteam ondersteunt zorg- en welzijnsinitiatieven. Welke initiatieven zijn er zoal? Deze maand nemen we een kijkje in Heeten.

Samen Heeten Samen Eten en Bloeiend Heeten zijn twee groepen die erg actief zijn in de kern. “Samen Heeten Samen Eten organiseert elke maand een workshop over eten. We hebben elke keer een ander thema, zoals bijvoorbeeld een high tea, aspergemenu, Marokkaans eten of vegetarisch koken. Bloeiend Heeten zorgt voor de bloembakken in het dorp en is nu bezig met het aanleggen van een pluktuin.” , vertelt Ans Mensink.

Het doel is zorgen voor een sociaal en duurzaam dorp. In het kader daarvan deed ook Heeten actief mee met NLdoet. Ans: “Samen Heeten Samen Eten organiseerde met de Zonnebloem de dorpslunch. De lunch werd gesponsord door NLdoet, Heetense ondernemers en horeca. Ondertussen werd door Bloeiend Heeten het grasveld voor het Kulturhus verfraaid, door er maar liefst 3000 sneeuwklokjes te planten. Samen met de 3000 sneeuwklokjes die al in 2017 werden gepoot zorgen ze voor een prachtig wit grasveld in het voorjaar.”

Beide groepen hebben inmiddels ook contact met het kernteam. “We hopen dat het kernteam ons kan helpen om nog meer mensen aan te spreken. Ook kunnen ze misschien helpen om subsidies te vinden voor activiteiten die we nog willen organiseren”.

De eerstvolgende activiteiten zijn de workshops rondom eten. De thema’s zijn Syrisch koken en eten uit de natuur. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.kulturhustrefpunt.nl.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties