Lekker bewegen

Door voldoende te bewegen houd je je lichaam in conditie. Bovendien krijg je er energie van, vermindert het stress en is het leuk om te doen. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) adviseert de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB): voor volwassenen betekent dit minimaal 5 dagen in de week een half uur matig intensief te bewegen (bijvoorbeeld fietsen of wandelen). Voor kinderen is het advies om elke dag minstens 60 minuten te bewegen.

Door genoeg te bewegen blijf je in energiebalans. Als je minder energie verbrandt dan dat je eet, kom je aan. Bewegen kan bij een sportvereniging, maar dat hoeft niet meteen. Je kunt ook op andere manieren aan je dagelijkse portie beweging komen. Neem bijvoorbeeld de fiets naar het werk of school, pak de trap in plaats van de lift en maak een extra rondje met de hond. Of ga wekelijks een stuk wandelen met vriend(inn)en.

Tips en links

  • Sportverenigingen hebben vaak speciaal sportaanbod voor mensen met een beperking en 50+-ers. Bekijk hier of er iets voor u tussen zit.
  • Ook tuinieren en ramen lappen zijn beweegactiviteiten! Kijk voor nog meer leuke en handige beweegtips op de website van 30 minuten bewegen.
  • Diverse sportverenigingen in de gemeente Raalte worden ondersteund door een Combinatiefunctionaris. Zij laten hier zien wat zij allemaal doen!
  • Informatie over bewegen en sporten in de gemeente Raalte vind je op de website van Sportbedrijf Raalte.
  • Op de hoogte blijven van het sportnieuws in de gemeente Raalte? Volg @RaalteSport op Twitter en het Sportbedrijf op Facebook!

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties