Leuke verrassing voor alle jonge mantelzorgers!

jonge mantelzorg

In de eerste week van juni is de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger. Dit jaar loopt alles echter anders. Daarom heeft Mantelzorgondersteuning Raalte een leuke actie bedacht. Alle ingeschreven jonge mantelzorgers bij Evenmens Raalte en Carinova mantelzorgondersteuning werden even in het zonnetje gezet. Vrijwilligers hebben in de week van 1 tot en met 7 juni bij alle jonge mantelzorgers een leuke goodiebag gebracht.

Wethouder Gerria Toeter van de gemeente Raalte bracht een bezoekje aan Marjet en Robert Karssenberg. Marjet en Robert zijn jonge mantelzorgers voor hun broertje Wouter. Marjet is ambassadeur op landelijk en regionaal niveau voor de jonge mantelzorgers en deed deze week ook mee aan een vraaggesprek met minister Hugo de Jonge. Robert doet mee aan een internationaal onderzoek naar het welzijn van jonge mantelzorgers. Ze waren blij verrast met dit bezoek en vonden de verrassing en de bloemen in het kader van de #flowerboostchallenge erg leuk. Ook bracht de wethouder een bezoek aan Lenthe, Sterre en Hope Heesen. Deze meiden stonden te springen om de inhoud van de tas te bekijken!

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien met zorg. Bijvoorbeeld een broer of zus met een chronische ziekte of beperking, een vader of moeder met een psychische ziekte of ernstige verslaving, of een opa of oma die intensieve zorg nodig heeft en in de directe omgeving van het gezin woont. De jongeren en kinderen hebben vaak taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. Ze maken zich zorgen over de ziekte en het verloop, verrichten doorgaans meer dan hun leeftijdsgenoten huishoudelijke taken, zorgen voor een broertje of zusje, passen op het zieke familielid en bieden emotionele steun. Hiermee lopen de kinderen het risico op overbelasting of missen ze de zorg en aandacht die kinderen in hun groei en ontwikkeling nodig hebben.

Ben je of ken je ook een jonge mantelzorger? Neem dan gerust contact op met de mantelzorgconsulenten van Mantelzorgondersteuning Raalte. Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wij kunnen jou in contact brengen met andere jonge mantelzorgers, je kunt jouw verhaal kwijt of meedoen aan activiteiten. Ook kunnen we meedenken over hoe de zorg wat minder zwaar voor jou kan worden. We helpen je zoeken naar de hulp waar jij behoefte aan hebt.

Evenmens Raalte | Tel. 0572 – 820 997 |info@evenmens.nl
Carinova Mantelzorgondersteuning | T. 0570 518185 | E. steunpuntmantelzorg@carinova.nl

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties