Meedoen aan de Oranje Fonds Collecte

Oranje fonds

Wil je graag wat geld bijverdienen voor je stichting of vereniging? En tegelijkertijd een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. Doe dan mee met de Oranje Fonds Collecte. 

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland wordt besteed. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar is gecollecteerd. Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij. 

Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.  

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties