Multifunctioneel veld nodigt uit tot sporten en spelen

Liederholthuis

Tennis, basketbal, voetbal, skaten, calisthenics, volleybal, fitness; in Lierderholthuis kan het allemaal in de openlucht. Op 18 mei is bij het Dorpshuis namelijk het nieuwe multifunctionele veld geopend. En naast al die sporten kan er ook nog eens volop gespeeld worden!

Twee jaar geleden is dit allemaal in gang gezet. De tennisbaan was aan vernieuwing toe. Dit bleek ook uit uitkomsten van Raad op Pad. En een jongen uit het dorp stuurde de burgemeester een brief met de vraag of de aanleg van een skatebaan mogelijk was. Vanuit het projectteam zijn allerlei ideeën van bewoners, de school en verenigingen geïnventariseerd. Bovendien werd een subsidietraject gestart. Bijdragen voor het veld komen van de Provincie, VSB-fonds, Rabobank, Jantje Beton, het Waterschap, PB Lierderholthuis en de gemeente. Ook de tennis, verschillende sponsoren en de veiling op de kermis bracht geld in. Daarnaast heeft het projectteam veel steun gehad van de gemeente, met name de  contactfunctionaris waarmee veel contact was.

Het resultaat is een prachtig multifunctioneel kunstgrasveld met ernaast een calisthenics-gebied, dat de mogelijkheid biedt om in de buitenlucht te sporten. Verder zijn er trim- en beweegtoestellen, fitnesstoestellen én een skatebaan met diverse skate-elementen. Tot slot is er een speelbos met fruitbomen, kabelbaan, robinia klim-, klauter- en balanceertoestellen, zoals een trampolinepad, lignet, balanceertouw, evenwichtsbalk en enterrek. Hiermee is het multifunctionele veld een plaats waar jong en oud sporten, spelen, bewegen en ontmoeten.

Kom je langs het multifunctioneel veld wordt gereden, dan is er altijd wel iemand die gebruikmaakt van het nieuwe veld. Ook vanuit de filosofie ‘bewegen is ontmoeten’ zijn er mooie initiatieven tot stand gekomen. Zo zijn er al verschillende inwoners welke met elkaar af spreken om te gaan sporten op het veld.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties