Multisportdag voor mensen met een visuele beperking

Om de sportparticipatie van mensen met een visuele beperking te verhogen en belemmeringen weg te nemen organiseren samenwerkingsverband Zichtbaar sportief, SportService Zwolle en Iedereen Actief op zaterdag 2 november een sportdag voor mensen met een visuele beperking. Een uitgelezen kans op meerdere sport- en beweegvormen uit te proberen. Kortom een dag vol sport, bewegen en plezier!

Ontdek en doe mee!

Op zaterdag 2 november 2019 organiseren SportService Zwolle, Iedereen Actief en samenwerkingsverband Zichtbaar Sportief een Multisportdag speciaal voor mensen met een visuele beperking, zowel slechtziend als blind. De sportdag vindt plaats bij On Campus in Zwolle, een prachtige toegankelijke sportlocatie. Iedereen krijgt tussen 10.00 uur en 14.30 uur de kans om meerdere sporten en bewegingsactiviteiten te proberen.

Het belooft een dag vol sport, bewegen en plezier te worden. De sporten die uitgeprobeerd kunnen worden zijn een mix van team-, individuele-, handicapspecifieke- en reguliere sporten.  

Voor wie? 
De Multisportdag wordt georganiseerd voor mensen met een visuele beperking, zowel slechtziend als blind. Het aanbod is gericht op alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Deelname is gratis en neem ook vooral een familielid, goede vriend of buur mee. Ervaar samen welke beweeg- en sportmogelijkheden er zijn. Tijdens de Multisportdag zijn er voldoende vrijwilligers aanwezig om de deelnemers naar en op de locatie begeleiden. Ook worden er pendelbussen ingezet om de deelnemers te vervoeren van en naar de locatie. 

Kunnen sporten met een visuele beperking
De Multisportdagen maken onderdeel uit van het project Zichtbaar Sportief. Zichtbaar Sportief is een samenwerkingsverband met Koninklijke Visio, Bartiméus, de Oogvereniging, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport en Gehandicaptensport Nederland. De gezamenlijke uitdaging is de sportparticipatie van mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen. In samenwerking met SportService Zwolle en Iedereen Actief is de doelstelling om meer bewustwording te creëren bij sportverenigingen over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en op welke manier zij met (kleine) aanpassingen in de behoefte om te sporten van deze doelgroep kunnen voorzien. De dag wordt gefinancierd door het Bartiméus Fonds vanuit de opbrengst van The Blind Run van 2018. 

Inschrijven en meer informatie
Vanaf september 2019 gaan de inschrijvingen open.
Na afloop gaan Gehandicaptensport Nederland, SportService Zwolle en Iedereen Actief geïnteresseerden ondersteunen met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt  zodat deelnemers geholpen worden om verder te sporten. Interesse?  

Mocht je nu al interesse hebben? Laat dit alvast weten via info@gehandicaptensport.nl. Het inschrijfformulier wordt daarna naar jou toegestuurd. Neem voor meer informatie contact op met Gehandicaptensport Nederland via info@gehandicaptensport.nl of telefonisch 030-3077890

 

 

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelhulp