Nieuwe BakBuren in de Week van Ontmoeting

bakburen 2019

WijZ welzijn en Carinova starten een nieuwe BakBuren in de Week van Ontmoeting

De landelijke Week tegen Eenzaamheid viel dit jaar tussen 1 en 8 oktober. In de gemeente Raalte noemen we het liever de Week van Ontmoeting, want vanuit ontmoeting kunnen we helpen eenzaamheidsgevoelens te verminderen. Een week rond dit thema was een mooie aanleiding om een nieuwe ronde BakBuren te starten in de gemeente Raalte. WijZ welzijn, Carinova Huishoudelijke Hulpen en de kernteams hebben de krachten gebundeld om met BakBuren ontmoeting te stimuleren. Beter een goede buur dan een verre vriend: BakBuren Bakt ’t voor Elkaar!

Een taart bakken voor de buurman of buurvrouw. Dat is het centrale idee van BakBuren. Bij BakBuren ontmoet u de buurtgenoot letterlijk en figuurlijk met één blik! Bakblikken vormen de spil van het project. U krijgt een blik gevuld met taart (zoet of hartig) en bakt vervolgens zelf een taart die u weer weggeeft.

Huishoudelijke hulpen van Carinova komen bij heel veel mensen thuis en hebben daarmee een belangrijke signalerende functie als het gaat om eenzaamheid en isolement. Zij zijn deze week in alle buurtdorpen van de gemeente het project gestart met het bakken en uitreiken van een taart. De eerste taart is inmiddels uitgereikt (zie foto). We gaan er van uit dat de uitgereikte bakblikken een mooie, verbindende reis gaan maken door de gemeente Raalte. Mensen kunnen een foto, bericht of recept delen op de facebookpagina van de kernteams van de gemeente Raalte. Wilt u meer weten over BakBuren, neem contact op met WijZ welzijn: raalte@wijz.nu of raalte@bakburen.nl

 

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties