NLDoet 15 en 16 maart 2019 - Oranjefonds

Jongeren

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Ook uw organisatie kan een klus aanmelden.

Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. Er worden klussen gedaan waar organisaties normaal niet aan toekomen. Veel organisaties zijn blij dat deze klussen eindelijk gedaan kunnen worden. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen tijdens NLdoet. Iedereen is welkom. Wil jij een klus aanmelden of jezelf als vrijwilliger aanmelden dat kan via de website.

Leerlingen Carmel College Salland
Ook dit jaar steken 2e jaar vmbo-leerlingen van het Carmel College Salland de handen weer uit de mouwen. Op vrijdag 15 maart helpen zij u graag met de klussen waar u normaal niet aan toekomt. Kunt u een groep leerlingen gebruiken voor uw klus mail dan naar nldoetgemeenteraalte@gmail.com. Dan zorgen wij ervoor dat er een groep leerlingen wordt gekoppeld aan uw klus.  

Trots
Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.”

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties