Online workshop ‘Omgaan met ruzie tussen kinderen onderling’

Workshop opvoeden CJG

Wil je het in deze tijden van thuiswerken en thuisonderwijs nog een beetje gezellig houden in huis en je kinderen aanleren hoe ze in conflicten met elkaar omgaan? Moet je ingrijpen of laat je het ze zelf oplossen? Hoe kalmeer je je kinderen tijdens een driftbui als gevolg van een conflict? We gaan het hierover allemaal hebben.
De workshop wordt gegeven door Marieke Elders en Daniëlle Overbeek.

Wat leer je in de workshop?
Alle kinderen hebben wel eens ruzie of zijn wel eens boos. Maar als dit vaak gebeurt of als broers en zussen elkaar thuis steeds in de haren vliegen hebben ze hulp nodig van hun ouders om dit gedrag te keren. Maar hoe doe je dat nou op een positieve manier en zonder zelf ook boos te worden? Dat leer je in deze workshop! Je gaat in twee avonden aan de slag met dit onderwerp, samen met andere ouders die hetzelfde willen leren.

Inhoud workshop
In deze workshop ga je met elkaar kijken hoe je dit probleem aan kunt pakken. Samen met andere ouders krijg je van Marieke Elders, Triple P-trainer en Daniëlle Overbeek informatie over waarom kinderen ruzie maken. Je leert welke vaardigheden kinderen nodig hebben om te kunnen samenspelen en om te gaan met anderen. Ook leer je hoe je een ruzie aanpakt tussen broers en zussen, wat je kunt doen wanneer kinderen niet willen delen, maar ook wanneer het gedrag agressief wordt. Je krijgt positieve strategieën aangeboden over hoe je kinderen kunt leren om beter met elkaar om te gaan. De workshop bestaat afwisselend uit film, theorie en lekker zelf aan de slag gaan. Aan het eind van de workshop heb je je eigen opvoedaanpak ontwikkelt die je ook meteen thuis in de praktijk kunt gaan toepassen.
Enkele dagen voor de online workshop krijg je een werkboek in de brievenbus, welke je tijdens de online workshop nodig hebt. Na de workshop kun je thuis aan de slag met jouw persoonlijke opvoedplan.

Voor wie: Ouders uit de gemeente Raalte
Wanneer: Donderdag 18 maart 2021 (deel 1) van 20.30 – 21.30 uur. Donderdag 25 maart 2021 (deel 2) van 20.30 – 21.30 uur.
Waar: Via Google Meet, je ontvangt een uitnodiging via de e-mail.
Aanmelden: Voor maandag 15 maart 2021 via de aanmeldknop op de website www.cjgraalte.nl. Let op, vol = vol (max. 8 aanmeldingen). Bij de aanmelding graag uw adresgegevens, e-mail en telefoonnummer achterlaten. Werkboek wordt thuisbezorgd.
Kosten: Gratis
Mocht aanmelden niet meer mogelijk zijn, maar heeft u wel interesse in deze workshop laat ons dit dan weten via info@cjgraalte.nl dan kijken we of er nog andere mogelijkheden zijn.

Voor wie? Wanneer Locatie
Ouders 18 maart
20:30 tot 21:30
Online (Deel 1)
Ouders 25 maart
20:30 tot 21:30
Online (Deel 2)