Maatschappelijk werk De Kern, Heino

 

Globale info AMW “De Kern”

Algemeen Maatschappelijk Werk

Problemen horen bij het leven. Iedereen heeft er wel eens last van. Praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen. Het kan echter zijn dat u er samen met hen niet uitkomt. Misschien is er ook niemand in uw omgeving met wie u over uw probleem durft of kunt praten. Dan kunt u gebruik maken van de vertrouwelijke hulp van het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW).

Soms is het mogelijk dat iemand uit uw omgeving zich grote zorgen om u maakt en met u afspreekt dat hij of zij de eerste stap voor u gaat zetten. In dat geval gaat deze persoon u bij het maatschappelijk werk aanmelden. Het AMW kan u helpen bij het zoeken naar een oplossing voor zogenaamde ‘psychosociale problemen’.

De maatschappelijk werkers ondersteunen, begeleiden of adviseren u, wanneer u problemen heeft waar u alleen niet uitkomt. U kunt hierbij denken aan:

financiële problemen
• u komt niet rond met uw inkomen
• u heeft schulden en weet niet hoe u ze af moet lossen

relatieproblemen
• u heeft problemen met uw partner
• u kunt de kinderen niet meer aan of begrijpt ze niet meer

verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
• u verliest uw partner, gezondheid of uw werk
• u gaat scheiden
• u hebt in het verleden vervelende dingen meegemaakt

Online aanmelden
Voor het AMW biedt De Kern u de mogelijkheid om zich ook online aan te melden. Dit kan weliswaar 7 x 24 uur per week, echter alleen bij problemen die niet spoedeisend zijn.

Internethulpverlening
De Kern biedt via internet hulpverlening aan volwassenen en jongeren binnen het werkgebied.
Via www.internethulpverlening.nl kunt u op een veilige manier en anoniem uw vraag stellen.

Outreachende hulpverlening
U maakt zich zorgen om iemand in uw omgeving of u bent een samenwerkingspartner en hebt beroepshalve met een mens te maken, waar u zich zorgen om maakt. In beide gevallen denkt u dat het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) iets voor deze persoon kan betekenen. De maatschappelijk werkers staan in het kader van de zogenaamde outreachende hulpverlening hiervoor open. Graag bekijken we samen met u de mogelijkheden om met deze persoon in contact te komen en zetten we met u op een rijtje wat we voor hem of haar zouden kunnen betekenen.
U kunt ons hiervoor bellen, maar u kunt ook 7 x 24 uur per week gebruik maken van het online meldingsformulier.

Groepswerk
De Kern biedt ook ondersteuning aan individuele personen op basis van groepswerk. De gedachte achter groepswerk is dat mensen herkenning en erkenning vinden voor hun problemen, er inzicht in krijgen en ruimte vinden voor nieuwe perspectieven. Elke groep heeft een eigen thema.

School Maatschappelijk Werk
Op diverse basisscholen biedt De Kern School Maatschappelijk Werk om ouders, leerkrachten en kinderen in een zo vroeg mogelijk stadium hulp op maat aan te bieden en adviezen te geven.

Voor meer informatie en/of aanmelding zie onze website: www.stdekern.nl.

 

Stichting De Kern is onderdeel van de Dimence Groep, Nico Bolkensteinlaan 1, 7416 SB Deventer; Postbus 5003, 7400 GC Deventer. T. (0570) 63 96 00

Contact

Bezoekadres
Bredeschool De Springplank
Koningin Julianastraat 3
8141ET Heino
Route

Postadres
Hoofdkantoor
Postbus 1378
8001BJ Zwolle

E-mailadressen
sec@stdekern.nl

Telefoonnummers
038 4569700

Zakelijk

AGB-code 98-099395