Bent u slachtoffer van lichamelijk, seksueel of psychisch geweld? En wilt en kunt u niet thuis blijven wonen? Dan kunt u terecht in een opvang. Vooral als het geweld in uw huis gebeurt. De dader kan een (ex-)partner, kind, familielid of vriend zijn.
In een opvangcentrum komt u tot rust. En u krijgt er hulp. Professionele hulpverleners helpen u bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Ze bespreken uw problemen. En vertellen niets verder over wat u zegt (geheimhoudingsplicht).
Een hulpverlener helpt u bij:
Meestal blijft u 3 maanden in een opvangcentrum. Na het vertrek uit de opvang krijgt u vaak nog begeleiding (nazorg).
De volgende organisaties en personen helpen u bij het zoeken:
Uw gemeente regelt de opvang vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U betaalt een eigen bijdrage aan de instelling. De gemeente bepaalt de hoogte van deze bijdrage. Uw gemeente zorgt dat u voldoende zak- en kleedgeld overhoudt.
Mishandelt de dader ook uw huisdier? Of wilt u uw huisdier niet thuis achterlaten? Blijf van mijn dier zorgt voor opvang van uw huisdier(en).
Deze informatie komt uit Regelhulp, een betrouwbare informatiebron van de overheid.
Antwoord binnen 2 werkdagen
Stel uw vraag
Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.
Organisaties