Reismaatje rond Raalte gezocht voor deelneemster MEE op Weg

Fietsen

MEE IJsseloevers is op zoek naar een vrijwilliger!

Een vrijwilliger die Reismaatje wil zijn voor een 11-jarig meisje dat deelneemt aan MEE op Weg; een project waarbij mensen die nu gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer, zelfstandiger leren reizen. Bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Dit leertraject wordt begeleid door een zogenaamd Reismaatje. De 11-jarige deelneemster wil graag zelfstandig leren fietsen van Broekland naar Raalte.

Wat doen vrijwilligers?
Het Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar een werkplek of dagbesteding. De deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Veel voldoening
Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!”

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, betrokken vrijwilliger (leeftijd: minimaal 18 jaar) voor onze 11-jarige deelneemster. Ze woont in Broekland en wil zelfstandig leren fietsen naar Raalte.

Ondersteuning aan vrijwilligers
Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen.

Meer weten?
Neem contact op met Paula Keilholtz of Daphne Stroobants voor meer informatie of direct aanmelden als vrijwilliger: 088 633 0 633 of per mail p.keilholtz@meeijsseloevers.nl.

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties