Rust door ruimte tijdens scheiding

Ouder met kind

Begin dit jaar opende het Parentshouse Olst-Wijhe en Raalte haar deuren. Het Parentshouse maakt het mogelijk dat een kind met scheidende ouders kan rekenen op de nabijheid van beide ouders, door één van de ouders een tijdelijke woonruimte dichtbij te bieden.

Rust tijdens een scheiding

Wanneer een scheiding zwaar valt door oplopende spanningen tussen ouders, lijden kinderen hieronder. Het Parentshouse biedt rust aan ouders en kinderen tijdens de scheiding. Het biedt een plek voor één van de ouders, waar de kinderen ook regelmatig kunnen verblijven. Ook bij een relatie-time-out kan hier gebruik van worden gemaakt.

Het huis biedt een warm welkom en een luisterend oor van de begeleiders, contact met bewoners in vergelijkbare omstandigheden, een huurcontract van 3 tot maximaal 9 maanden, logeermogelijkheden voor kinderen en ondersteuning tijdens de woonperiode.

Praktische informatie over het Parentshouse

Het Parentshouse Olst-Wijhe en Raalte is staat in Raalte en bestaat uit vijf ruime wooneenheden. Een aantal voorzieningen wordt gedeeld met de andere bewoners. Het is bestemd voor inwoners uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte. De huur varieert van €390,- tot €490,-, inclusief gas/water/licht en internet.

Het Parentshouse is een initiatief van woningstichting Salland Wonen, de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte en De Kern Maatschappelijke Dienstverlening. De Kern, als onderdeel van het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG), heeft een rol in de toeleiding, intake/advies, begeleiding en beheer.

Meer weten?

Meer informatie is te vinden op de website: www.parentshouses.nl. Heb je vragen of wil je je aanmelden, dan kan dit via het aanmeld- of contactformulier op de website.

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties