Samen eten in Nieuw Heeten

Samen eten Nieuw Heeten

Elke maand samen met andere mensen uit het dorp gezellig een hapje eten. Dat is Samen eten. We praten hierover met Tonnie van der Sligte, die samen met haar man Herman en zes vrijwilligers de drijvende kracht is achter deze maaltijden.

“Iedere eerste woensdag van de maand gaan we met een groep mensen Samen eten in de Belte. De restaurants Vosman en Vree Egberts zorgen bij toerbeurt voor een lekkere maaltijd. Voor 9 euro kan iedereen mee-eten met het diner dat bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert.”.

Zes vrijwilligers zorgen voor gezellig gedekte tafels, een warm welkom en vriendelijke bediening. Hoewel Samen eten nu via de deelname van Tonnie aan het Kernteam is gelinkt, is het initiatief al veel ouder. Silke Schuurman van het Kernteam legt uit: ”Zo’n 10 jaar geleden startte een groep welzijnsorganisaties met het initiatief, dat ook vandaag de dag nog helemaal aansluit bij de gedachte achter de Kr8vanRaalte: samen iets voor elkaar betekenen. Dat is natuurlijk ook datgene waar we in Salland om bekend staan én waar we met alle kernteams hard aan werken.”

Wil je mee-eten? Iedereen, van jong tot oud is welkom. De kosten zijn € 9,00 per persoon exclusief drankje. Aanmelden voor hapje eten kan bij familie van der Sligte: Tel: 0572-321465, E-mail: hermanentonnievdsligte@gmail.com.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties