Soepcafé Raalte van start!

Soep

Welke soep staat er op het menu? Laat je verrassen! Op vrijdag 10 september gaat het Soepcafé Raalte van start in het Annahuis!

Elke tweede vrijdag van de maand, van 17.00 - 19.30 uur, is iedereen welkom om aan te schuiven. "Het uitgangspunt van het Soepcafé is het tegengaan van voedselverspilling en het samenbrengen van mensen" vertelt initiatiefneemster Dinette Geerts. 

Naast twee verschillende maaltijdsoepen, wordt er ook stokbrood, kruidenboter en een dessert geserveerd. De producten worden gesponsord door Jumbo Domineeskamp, Kari's crackers en ook een bloemetje van Bloemen Korbeld ontbreekt niet. "Belangrijk is dat iedereen kan aanschuiven'" vertelt Dinette. Daarom wordt een vrijwillige gift naar draagkracht gevraagd.  

Schuif je vrijdag 10 september aan? Je bent van harte welkom. Opgeven kan tot en met donderdag 9 september via soepcafe@pknraalte.nl. Het is ook mogelijk om je op te geven door een briefje met naam en telefoonnummer door de brievenbus van het Annahuis te deponeren. 

Het Annahuis is ingericht volgens de coronamaatregelen, de 1,5 meter afstand wordt aangehouden.

Word jij vrijwilliger bij het soepcafé?

Het Soepcafé kan niet zonder vrijwilligers. Zij zijn een drijvende kracht achter dit initiatief. De taken variëren van boodschappen halen tot het koken en uitserveren van de soep. Er is voor iedereen wel een leuke en passende taak. Ook zoeken we een coördinator om de inzet van vrijwilligers in goede banen te leiden. Als coördinator zorg je ervoor dat vrijwilligers met plezier en enthousiasme het werk kunnen doen. Je zorgt voor een planning en dat de taken zijn verdeeld en worden uitgevoerd. Wil jij je inzetten als vrijwilliger bij het Soepcafé? Neem ook dan contact op via soepcafé@pknraalte.nl 

Het Soepcafé wordt ondersteund door WijZ welzijn Raalte en zal na enige tijd zelfstandig doorgaan.  

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties