Sport en bewegen

Meer bewegen. Hoe doe ik dat?

Dagelijks bewegen is goed voor u. Maar waarom eigenlijk?

Bewegen is gezond!

Beweging is goed voor een mens. Het houdt uw lichaam soepel, geeft energie en vermindert stress. U krijgt een betere conditie, en daardoor voelt u zich fitter en gezonder. Beweging vermindert ook het risico op ziekten. Uw bloeddruk wordt beter, uw cholesterol daalt, en het helpt bij het afvallen of om op gewicht te blijven.

Beweegtips

Vindt u het ook zo lastig om de eerste stap te zetten en meer te gaan bewegen? Misschien hebt u iets aan deze beweegtips! En samen sporten lukt vaak ook beter dan alleen.

 • Samen meer bewegen
  U wilt meer gaan bewegen of aan sport gaan doen, maar u weet niet zo goed hoe. Dan kunt u veel hebben aan mensen uit uw omgeving die u meenemen of aansporen om eens wat aan uw conditie te doen.
 • Steun en motivatie
  U moet het natuurlijk zelf willen: u moet zelf gemotiveerd zijn en het besluit nemen om in beweging te komen. Anderen kunnen u daar wel bij helpen. Bijvoorbeeld omdat ze zien dat het belangrijk voor u is. Omdat u gestrest bent, of moe. Of omdat u last heeft van overgewicht. En misschien hebben ze goede tips, waar u zelf nog niet aan gedacht had.
 • Advies vragen aan anderen
  U kunt aan anderen vragen hoe zij zijn begonnen met sporten. Misschien weet diegene wel waar u een goed trainingsschema voor beginners kunt krijgen. Of welke winkel u moet hebben voor goede hardloopschoenen. En misschien kunt u voorstellen om samen te gaan sporten.
 • Samen sporten
  Hebt u een vriend, broer of buurvrouw die ook wil gaan bewegen? Misschien kunt u samen starten met meer bewegen. U kunt zelfs uw doelen op elkaar afstemmen en afspraken maken over hoe vaak en op welke dagen u samen gaat sporten. U belooft bijvoorbeeld dat u op maandag en donderdag gaat hardlopen en dat u in het weekend samen naar de sportschool gaat. Samen sporten kan echter ook een valkuil zijn. Want als uw trainingsmaatje het laat afweten, gaat u dan zelf wel door?
 • Teamsport
  Misschien is een teamsport iets voor u. Denk daarbij aan voetbal, hockey of volleybal. Het voordeel van een teamsport is dat het team u motiveert en op sleeptouw neemt. Natuurlijk gaat uw team altijd voor de winst. Teamleden halen daardoor het beste in elkaar naar boven.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties