Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

Touwtrekken

Na de herfstvakantie start SportBSO inOranje een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. De overeenkomst hiervoor is donderdag 9 september getekend door Henry Bronkhorst, directeur Sportbedrijf Raalte en Audrey Jansen, directeur van KDV De Rode Bank de organisatie waaronder SportBSO InOranje valt. Met de komst van de SportBSO in Tijenraan zien beide partijen nog meer kansen om de jeugd in de gemeente Raalte nog vaardiger in beweging te maken.

De SportBSO is drie dagen per week aanwezig in Tijenraan op maandag, dinsdag en donderdag na schooltijd tot 19 uur. Iedere dag gaan de kinderen van alle basisscholen uit Raalte aan de slag met sport en bewegen. Henry Bronkhorst: ‘Met SportBSO inOranje werken we al intensief samen in het organiseren van clinics en sportieve instuiven, maar ook op het gebied van personeel. Dat we nu samen in Tijenraan, het centrum van sportieve activiteiten in Raalte, gevestigd zijn biedt nog meer perspectief voor samenwerking. Bijvoorbeeld door het aanbieden van BSO in combinatie met zwemles, sportieve vakantieactiviteiten, etc..’

Voor de SportBSO inOranje is het een unieke kans om de samenwerking met collega kinderopvang organisatie KOOS uit te breiden door naast op de locatie van BSO HOFtheater, nu ook intensief samen te gaan werken met de SportBSO op de locatie Tijenraan! Nicole Hemmink, het sportieve brein achter SportBSO InOranje: “De bedoeling is om hier met de oudste kinderen van de SportBSO naar toe te gaan, zodat we hen meer uitdaging kunnen bieden. Tijenraan is hiervoor de perfecte locatie door de vele verschillende sportmogelijkheden.”

Kansen voor ouders om te sporten
Sportcentrum Tijenraan beschikt over diverse mogelijkheden op het gebied van zwemmen, sporten en gezondheid. Dit biedt ook voor ouders kansen. Bronkhorst: ‘Ouders hebben vaak een druk schema. Sporten schiet er hierdoor soms bij in. Nu is dit eenvoudiger te realiseren om het sporten of zwemmen te combineren met het ophalen van de kinderen.’

Sportbedrijf Raalte stimuleert een gezonde leefstijl door sport en bewegen voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Hierbij werkt het Sportbedrijf samen het onderwijs, verenigingen, het bedrijfsleven, (zorg)organisaties en de gemeente Raalte. Meer informatie over Sportbedrijf Raalte staat op www.sportbedrijfraalte.nl.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties