Symposium "Samen zorgen voor een waardig levenseinde"

Evenmens VPTZ organiseert op donderdag 11 april 2019 het Symposium ‘Samen zorgen voor een waardig levenseinde’. Het symposium nodigt uit tot het gesprek over de laatste levensfase en het belang van een goede samenwerking tussen alle betrokkenen. Het symposium is bedoeld voor: mantelzorgers, zorgvragers, (zorg)vrijwilligers en beroepskrachten. (aanmelden kan hieronder)

De middag start met een lezing van Prof. dr. Manu Keirse. Hij is Klinisch psycholoog en zeer deskundig in het omgaan met verlies, rouw en verdriet. Na de pauze vertelt Netwerkcoördinator van Netwerken Palliatieve Zorg Twente, Gerda Kievitsbosch, over ‘Intensieve zorg in de laatste levensfase in de eerste lijn’. Over de samenwerking tussen vrijwilligers en de formele zorg. Daarna komt Jen van Gijssel, een vrijwilliger palliatieve terminale zorg van Evenmens VPTZ aan het woord. Zij vertelt over haar ervaringen met VPTZ, de inzet van vrijwilligers bij thuis sterven in uw eigen vertrouwde omgeving.

We sluiten af met gespreksgroepen waar we aan de hand van een aantal stellingen met elkaar in gesprek gaan. Onder andere Bernarda Heslinga (huisarts en kaderarts palliatieve zorg) en Rob Bruntink (journalist, auteur en expert palliatieve zorg) werken hieraan mee.

Tijdens het symposium is er een ontspannen informatiemarkt, waar u informatie en advies kunt krijgen. We sluiten deze middag af met een hapje en drankje.

Kijk voor het gehele programma op de website. Aanmelden (graag voor 1 april 2019)  kan ook op deze site.

Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Het Centrum
Constantijnstraat 7a
7442 MC in Nijverdal.
Volop parkeergelegenheid in de parkeergarage, te bereiken via de Grotestraat.

Klik hier voor de uitnodiging.

 

Voor wie? Wanneer Locatie
Iedereen 11 april
13:00 tot 17:00
Nijverdal, Constatijnstraat 7a