Twentse wensambulance helpt

Wensambulance

De Twentse Wensambulance komt ter promotie langs bij de verschillende Kernteams. Inmiddels is vrijwilliger Henk Ottenhof al in Heino, Heeten, Raalte en Broekland geweest. Na de zomer komt hij ook in de andere Kernen vertellen wat de mogelijkheden zijn.

“De Twentse Wensambulance verzorgt binnen de gehele provincie Overijssel liggend vervoer voor mensen die daarvan afhankelijk zijn”, vertelt Henk. “Het overgrote deel van onze ‘wensvragers’ is in de regel terminaal patiënt die nog een bezoek aan iemand of iets wil brengen. Maar ook chronisch zieken en mensen die tijdelijk niet anders dan liggend vervoerd kunnen worden, vervoeren wij.”

Waar gaat de reis naartoe

De wensvragers worden vervoerd naar concerten, dierentuinen, pretparken, het strand en wat er maar te bedenken is. Maar ook huwelijken, geboortes, pret-echo's, verjaardagen en crematies/uitvaarten komen voorbij.”

Liggend vervoer mét een verpleegkundige

De enige voorwaarde om gebruik te maken van één van de drie wagens van de Twentse Wensambulance is dat de gebruiker alleen liggend kan worden vervoerd. Naast de chauffeur gaat altijd een bevoegd en bekwaam verpleegkundige mee. Bij een eendaagse rit zijn geen onkosten aan het vervoer verbonden. De wensvrager betaalt alleen de entreekosten voor het dagje uit (als deze er zijn) en onkosten voor eten en drinken voor zichzelf en de vrijwilligers.

Zestig actieve vrijwilligers

Bij de Twentse Wensambulance werken ongeveer zestig vrijwilligers. Dit zijn voor het overgrote deel verpleegkundigen en chauffeurs. Giften en donaties zijn de enige bron van inkomsten. “Onze vrijwilligers zamelen geld in op diverse bijeenkomsten. Verder begeleiden we spreekbeurten van kinderen van de basisschool, zodat we die ook kunnen uitleggen wat we doen. En we verzorgen gastlessen in het vervolgonderwijs.”

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties