Wandel jij met ons mee?

Wandelaars

Vind jij wandelen ook zo leuk? Ga je liever niet alleen, maar lijkt het je gezelliger om samen met een groep te wandelen? Misschien is de SWS-Wandelgroep (Samen Wandelen in Salland) iets voor jou! Je blijft lekker in beweging en trekt samen de natuur in. En tijdens het wandelen leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen. 

De groep wandelt elke eerste en derde zaterdag van de maand. Momenteel zijn er twintig deelnemers betrokken bij de wandelgroep. De leeftijden van deelnemers variëren tussen grofweg 40 en 80 jaar. De wandelaars wandelen niet alleen voor zichzelf, maar met elkaar en voor elkaar. De wandelingen worden met veel enthousiasme voorbereid en geleid door een vrijwilligster. Zij stuurt voor elke wandeling een mail met daarin de startlocatie en informatie over de te lopen wandeling. Het is meestal mogelijk om te carpoolen met elkaar, tegen een kleine onkostenvergoeding voor de chauffeur. De ene keer wandelt de groep rond de 5 à 6 kilometer, de andere keer rond de 10 kilometer. Elke wandeling wordt gezamenlijk afgesloten bij een horecagelegenheid met een kopje thee of koffie. Aan het eind van de ochtend rijden ze weer naar Raalte.  

Het is ook mogelijk om met de wandelgroep te trainen voor de Sallandse Wandelvierdaagse. Vind je je conditie bijvoorbeeld niet goed genoeg om zomaar mee te doen? Of wil je een stok achter de deur bij het trainen voor de vierdaagse? Dan biedt de wandelgroep uitkomst. Je kunt ook samen met de groep deelnemen aan het evenement. Voel je welkom bij de SWS-wandelgroep.

Op de foto zie je de groep wandelen op zaterdag 16 februari. In totaal acht wandelaars genoten van de wandeling en het zonnige voorjaarsweer. Bij de start van de wandeling was het met 4 graden nog fris, maar al snel liep de temperatuur op naar zo’n 13 graden. De groep wandelde een combinatie van de gele en rode pijlenroute rondom de Eelerberg in Hellendoorn. Dit was een route van circa 7 kilometer. Na afloop hebben ze lekker wat gedronken bij Hotel De Uitkijk, waar tevens het startpunt en eindpunt van deze wandeling was.

Wandel jij de volgende keer mee? Meld je dan aan via Tamara van der Zee van Wijz welzijn Raalte. Dit kan via t.vanderzee@wijz.nu of 0572-367053. De wandelcoördinator neemt vervolgens contact met je op over de startlocaties en carpoolmogelijkheden. 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties