Week van de Alfabetisering

Week van de Alfabetisering

2,5 miljoen volwassen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiten lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. In de Week van de Alfabetisering wordt hier aandacht aan besteed. Want hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. De Week van de Alfabetisering is van 3 t/m 9 september en wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven.

In het hele land worden er activiteiten rondom alfabetisering georganiseerd, zo ook in de gemeente Raalte. Het Taalpunt van de Bibliotheek Salland organiseert op dinsdag 4 september een culturele avond. De avond begint om 18.30 uur en start met een presentatie over laaggeletterdheid. Vervolgens wordt er een film van Daniel Blake getoond, waarna de avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

De toegang voor de culturele avond is gratis. Aanmelden kan per e-mail via taalpuntraalte@bibliotheeksalland.nl of telefonisch bij Corry Boone via 06 – 18370257. Na opgave krijg je de toegangskaartjes eind augustus toegestuurd. De culturele avond wordt gehouden bij Landstede, gelegen aan de Zwolsestraat 63a in Raalte.

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties