Zien Drinken Doet Drinken

Alcohol

Van 2 tot en met 8 november 2020 is de eerste landelijke Alcohol-Actieweek ‘Zien Drinken Doet Drinken’ van Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN). Deze week is de aftrap van een campagne, waarin ouders, familie en andere volwassenen bewust worden gemaakt dat alcohol drinken waar kinderen bij zijn, invloed kan hebben op de opvattingen over alcoholgebruik en het toekomstige drinkgedrag van deze kinderen.

Speerpunt Raalte Gezond

Omdat alcohol één van de speerpunten van het actieplan van Raalte Gezond is, zetten we deze week en campagne lokaal in met verschillende partners. We houden je op de hoogte van de campagne-ontwikkelingen. De wetenschappelijke onderbouwing hiervan kun je lezen in de factsheet ‘Zien drinken, doet drinken’ van het Trimbos-Instituut.

Uitgesteld door coronacrisis

De eerste landelijke Alcohol-Actieweek ‘Zien Drinken Doet Drinken’ van Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN) is uitgesteld van juni naar de eerste week van november 2020. De organisatie heeft dit besloten omdat de coronacrisis het uitvoeren van de campagne onmogelijk heeft gemaakt. Zo kunnen onder meer de filmpjes die bedoeld zijn voor de campagne niet worden gemaakt nu er 1,5m afstand moet worden gehouden. Ook het houden van de geplande informatieavonden is niet goed mogelijk.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties