Zorgvrijwilligers helpen bij de terminale zorg

Evenmens palliatieve terminale thuiszorg

Zorgen voor iemand die niet lang meer te leven heeft. Veel mensen hebben hier ervaring mee of kennen iemand die hier ervaring mee heeft. De zorg tijdens deze laatste periode kan mooi zijn, maar ook heel intensief. Vooral wanneer er de wens is om thuis te sterven. Speciaal geschoolde vrijwilligers van Evenmens kunnen helpen om gehoor te geven aan deze wens.

De zorgvrijwilligers bieden overdag of ’s nachts ondersteuning, zodat de mantelzorgers even op adem kunnen komen. Door de hulp van Evenmens kan soms voorkomen worden dat een beroep gedaan moet worden op bijvoorbeeld een hospice of verpleeghuis. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel en zij kunnen veel betekenen. Een van de zorgvragers gaf dat als volgt aan: “Het lijkt wel of ik jullie al jaren ken. Wat jammer dat we elkaar niet eerder ontmoet hebben.”

Dat de zogenaamde vrijwillige palliatieve terminale zorg (VPTZ) van Evenmens nog niet bij iedereen bekend is blijkt uit een reactie: “We wisten helemaal niet van jullie bestaan. Als we dit eerder hadden geweten dan had vader misschien toch thuis kunnen sterven. Dat was zijn grote wens, maar we hielden het niet vol. We moesten het zien te redden met te weinig mensen.”

Vrijwilliger worden?
Naast terminale zorg is Evenmens ook actief op het gebied van mantelzorgondersteuning, intensieve vrijwillige thuiszorg, respijtzorg en sociale innovatie ten behoeve van specifieke doelgroepen. Heeft u een vraag over ondersteuning of wilt u zelf dit belangrijke vrijwilligerswerk gaan doen? Neem dan contact op met Ina Versmissen of Janny Broekhuis via 0548-638830 of  info@evenmens.nl

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties